e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα, Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021, η ελληνική αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, αποτελούμενη από βουλευτές διαφόρων κομμάτων, υπό τον Γενικό Γραμματέα αυτής, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο στην Θεολογική Σχολή. Οι Έλληνες βουλευτές έγιναν δεκτοί από τον Καθηγούμενο, Θεοφ. Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό και την περί αυτόν αδελφότητα.
    Ο Καθηγούμενος τους καλωσόρισε στο ιστορικό πνευματικό καθίδρυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τους ενημέρωσε για την πλούσια ιστορία και προσφορά του στην Εκκλησία και στο Γένος. Ακολούθησε μακρά συζήτηση με θέμα τις σημερινές δραστηριότητές της Σχολής καθώς και τις προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριάρχου για την επαναλειτουργία της.
    Κατόπιν οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους της Σχολής και παρακάθησαν στην προς τιμήν τους παρατεθείσα τράπεζα.






Δεν υπάρχουν σχόλια: