e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος μιλά για τον Όσιο Ιάκωβο Τσαλίκη [video]

Ο Όσιος Ιάκωβος Τσαλίκης γεννήθηκε στο Λιβίσι της Μικράς Ασίας το 1920 απο εύπορη και βαθύτατα ενάρετη οικογένεια. Η Μικρασιατική Καταστροφή οδήγησε τον ίδιο και την οικογένεια του στον Πειραιά και έπειτα στην Άμφισσα, όπου και επανενώθηκε με τον πατέρα του που είχε αιχμαλωτισθεί από τον τουρκικό στρατό.

Από μικρή ηλικία έδειξε την αγάπη του προς την ιερωσύνη και έτσι μετά από τον Εμφύλιο πόλεμο, αποφάσισε να ξεκινήσει την ασκητική του ζωή, ξεκινώντας από το μοναστήρι του Οσίου Δαυΐβ για να ζητήσει την βοήθεια του Αγίου, στην οποία και τελικά παρέμεινε μέχρι την κοίμησή του, την 21η Νοεμβρίου 1991, αφού μετείχε στην Λειτουργία των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Ο Όσιος Ιάκωβος αποτελεί έναν πραγματικό βράχο της Χριστιανοσύνης, σε μια εποχή στην οποία η αγιότητα γίνεται σπάνια. Παράδειγμα για εμάς και πραγματικός πρεσβευτής του κηρύγματος του Χριστού και των Αποστόλων, ο Άγιος Ιάκωβος ο Τσαλίκης, ο λεγόμενος και "με συγχωρείτε" είναι πράγματι της "Εὐβοίας τὸ καύχημα".

Με τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομo. ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: