e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Χριστουγεννιάτικη Σύναξη της Παναγίας και τα ονομαστήρια του Εφημερίου 2021 στο Βανάτο Ζακύνθου

Πρωί Κυριακής μετά τα Χριστούγεννα, 26η Δεκεμβρίου 2021, τελέσθηκε επίσημη Ευχαριστιακή Σύναξη προς τιμήν της Θεομήτορος, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, παράλληλα με τα ονομαστήρια του Εφημερίου π. Παναγιώτου Καποδίστρια, κατά τη ζακυνθινή συνήθεια.
     Ομίλησε απ' άμβωνος ο Εφημέριος, με θέμα "ΤΡΙΤΗ ΧΙΛΙΕΤΙΑ ΜΕΤΑ, ή ΜΗΠΩΣ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ;". Το κείμενο της ομιλίας μπορείτε να αναγνώσετε, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.
     Το ψαλτήρι τίμησε χορός ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του κ. Αντωνίου Κλάδη, καθηγητή μουσικής - εκπαιδευτικού - συνθέτη.
    Τέλος, προσφέρθηκαν σε όλους κεράσματα για τα ονομαστήρια του Εφημερίου  κι έτσι, με αυτοσυγκράτηση, ολοκληρώθηκε η εν γένει εορτή της ημέρας, εξαιτίας του περιρρέοντος κορονοϊού.












































Δεν υπάρχουν σχόλια: