e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης της πόλης Ιβάνο-Φρανκίβσκ Ουκρανίας

Το Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2021, το απόγευμα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετά τον Μ. Εσπερινό κατά τον οποίο χοροστάτησε, δέχθηκε σε ακρόαση τον Εντιμ. κ. Ρουσλάν Μαρτσίνκιβ, Δήμαρχο της πόλεως Ιβάνο-Φρανκίβσκ, της Ουκρανίας, με την οικογένειά του, τον εφημέριο του Ι.Ναού του Αγίου Πνεύματος, π. Βασίλειο, και στελέχη του Δήμου του. 

Ο Δήμαρχος Μαρτσίνκιβ ανακοίνωσε στον Παναγιώτατο την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Ιβάνο-Φρανκίβσκ, με την οποία ανακηρύχθηκε επίτιμος Δημότης της, και του παρέδωσε τον σχετικό πάπυρο και άλλα αναμνηστικά δώρα. 

Ο Παναγιώτατος, στην αντιφώνηση του, ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο και στο πρόσωπό του το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες του Ιβάνο-Φρανκίβσκ για την τιμή και τα αισθήματα αγάπης και σεβασμού προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το πρόσωπό του, και ζήτησε από τον κ. Μαρτσίνκιβ να μεταφέρει προς όλους την πατρική του ευχή και τις ευλογίες της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

Φωτο: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο


Δεν υπάρχουν σχόλια: