e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Έληξε απόψε η Εικαστική Έκθεση Χρήστου Μπάρλου στο Κέντρο Λόγου "Αληθώς"

Έριξε αυλαία πριν λίγο απόψε, 18 Ιουλίου 2021, η Έκθεση Γλυπτών και Ζωγραφικών Έργων του Χρήστου Μπάρλου στην αίθουσα τέχνης του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς", εδώ στο Μπανάτο Ζακύνθου. Σπουδαίοι άνθρωποι των Γραμμάτων, των διαφόρων Επιστημών και των Τεχνών έφθασαν έως τον τόπο μας για να θαυμάσουν αφενός μεν την τέχνη του Εικαστικού Μπάρλου, αφετέρου δε εκφράζοντας έναν καλό λόγο για την ανύστακτη προσπάθεια του "Αληθώς" και του επιμελητή των εκθέσεων Ιωάννη Πορφύριου Καποδίστρια. 

[Οι φωτο-αποτυπώσεις είναι από τις αποψινές επισκέψεις φιλότεχνων. Στην 1η φωτό, ο γλύπτης κ. Μπάρλος (πρώτος από αριστερά), ο κ. Σωκράτης Γ. Παπαγεωργίου, Καθηγητής Νευρολογίας και Νευροψυχολογίας στην A΄ Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αιγινήτειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, με την σύζυγό του (δεύτερος και τρίτη από δεξιά) και ο γυναικολόγος κ. Διονύσης Αρβανιτάκης, γνωστότερος ως "Ερασίμολπος", σχολιαστής τοπικής εφημερίδας (δεύτερος από αριστερά)].

Η επόμενη Έκθεση - έκπληξη θα ανακοινωθεί προσεχώς. Εκείνο που επί του παρόντος μπορούμε να πούμε είναι ότι άρχεται την 1η Αυγούστου τρέχοντος έτους.

Κυριακή Αγ. Πατέρων Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου, 18.7.2021, εν Βανάτω Ζακύνθου


Στον Ναό της Φανερωμένης έγινε σήμερα, 18.7.2021, Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου, η Ευχαριστιακή Σύναξη της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. 
     Τον λειτουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσαν από του ψαλτηρίου οι κ.κ. Σταμάτιος Ζούλας, Ιωάννης Καραβάνης και Σπυρίδων Σαρατσένος. Ο κ. Ζούλας, διαπρεπής θεολόγος, ομίλησε κατάλληλα προς το εκκλησίασμα.
     Στο κέντρο του Ναού είχε αφεθεί για προσκύνημα η Εικόνα και το απότμημα λειψάνου της χθες τιμηθείσης Αγίας Μαρίνης.

Κίνημα αντιεμβολιαστών φοιτητών στη Θεολογική Σχολή Βοστώνης

Από την έναρξη του Ακαδημαϊκού έτους στη Θεολογική Σχολή τον Σεπτέμβριο του 2019. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟ «Ε.Κ.»/HCHC

Του Θεοδώρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυξ, 18.7.2021

ΒΟΣΤΩΝΗ. Κίνημα αντιεμβολιαστών φοιτητών έχει δημιουργηθεί στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, στο οποίο φέρονται να συμμετέχουν μεταξύ δέκα πέντε και είκοσι φοιτητές, οι οποίοι πρόσκεινται σε διάφορα μοναστήρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και σε κύκλωμα φονταμενταλιστών Ελλάδος και Κύπρου και οι οποίοι αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο. 

Τρισαρχιερατική Θ. Λειτουργία στην Χαλκηδόνα τιμώντας τους Πατέρες της εν Χαλκηδόνι Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου

Τρισαρχιερατική Θ. Λειτουργία ετελέσθη την Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Δ' Οικουμενικής Συνόδου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Χαλκηδόνος.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ συλλειτουργών μετά των Σεβ. Μητροπολιτών Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα και Προύσης κ. Ιωακείμ.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο εορτάζων  Μέγας Εκκλησιάρχης και Διευθυντής του Πατριαρχικού Γραφείου κ. Αέτιος.

Χοροστασία Μητροπολίτου Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας σήμερα στο Φανάρι [video-photos]


Πρωί Κυριακής των Αγίων Πατέρων της εν Χαλκηδόνι Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου, 18ης Ιουλίου 2021, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου στο Φανάρι, η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του παρεπιδημούντος Σεβ. Μητροπολίτου Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στεφάνου, συμπροσευχομένου δε στο Ιερό Βήμα του Οικουμενικού Πατριάρχου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ YANI KAYAKOPARAN:

Κυριακή Αγ. Πατέρων Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 18 Ιουλίου, επί τη μνήμη των Αγίων Πατέρων της εν Χαλκηδόνι Δ' Οικουμενικής Συνόδου, στο ναΰδριο της Σχολής αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου, Θεοφ. Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, στην οποία συμμετείχε και ο Αρχιμ. Γεδεών, κληρικός της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, που κατά το παρελθόν διακονούσε στην Θεολογική Σχολή, πλησίον του τότε Ηγουμένου, νυν Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, που πάντοτε περιβάλλει την Σχολή με ενδιαφέρον και αγάπη. Το ιερό αναλόγιο διηκόνησε ο πατήρ Αυγουστίνος, κληρικός επίσης από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών Ουρανίας και Σάββα, συγγενών του εφημερίου της Σχολής, Αρχιμ. Γεδεών.
Εκκλησιάστηκαν πιστοί από το νησί και την Πόλη, τηρουμένων των μέτρων προς αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας.