e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ναό της Αγίας Παρασκευής Μέσω Βολιμών Ζακύνθου


Δειλινό 25ης Ιουλίου 2021, εόρτια Εσπέρια στον Ναό Αγίας Παρασκευής Μέσω Βολιμών Ζακύνθου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθησε συναυλία του Συλλόγου "Το όνειρο του παιδιού". Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ζακύνθου (καταγόμενος από το ορεινό αυτό χωριό) με τους Αντιδημάρχους του.

Κυριακή Ε΄ Ματθαίου, 25.7.2021, εν Βανάτω, συνεορτάζοντας Αγ. Άννα, Παρασκευή και Παντελεήμονα


Πρωί Κυριακής Ε΄ Ματθαίου, 25.7.2021, εν Βανάτω Ζακύνθου και μάλιστα στον Ναό της Παναγούλας, με Αναστάσιμη Ευχαριστιακή Σύναξη, συνεορτάζοντας τους Αγίους: Άννα την Γιαγιά του Κυρίου Ιησού, με τους κοσμαγάπητους Μάρτυρες Παρασκευή και Παντελεήμονα. 
     Ευάριθμοι πιστοί προσήλθαν ούτως ώστε να προσκυνήσουν τα ιερά Εικονίσματά των τιμωμένων Αγίων και το Λείψανο της Αγίας Παρασκευής, προσφέροντας μάλιστα και ευχαριστήριες Αρτοκλασίες. Αρκετοί μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων.
     Τον λειτουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσαν από του αναλογίου, ψάλλοντας κατανυκτικότατα οι κ.κ. Σταμάτιος Ζούλας, Ιωάννης Καραβάνης και Σπυρίδων Σαρατσένος. Ο κ. Ζούλας ομίλησε εμπνευσμένα απ' άμβωνος, αναγνώσθηκε μάλιστα και η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος περί της σχέσεως Εκκλησίας και Επιστήμης εν ημέραις Πανδημίας και της χρείας εμβολιασμού του λαού μας έναντι του κοινού κινδύνου εκ του θανατηφόρου Ιού.
[Φωτογραφίες: Σπύρος Δρογγίτης]

Ο Μέγας Πρωτοσύγκελλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον Μητροπολιτικό Ναό Ιεράπετρας


Tην Κυριακή 25 Ιουλίου 2021, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο παρεπιδημών στη γενέτειρά του Κρήτη Μέγας Πρωτοσύγκελλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμ. Θεόδωρος Μεϊμάρης ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου πόλεως Ιεράπετρας, περιστοιχούμενος από Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέλη, τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου και Γραμματέα του εν Αθήναις Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου π. Ελευθέριο Χρυσοχόου, τον ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού πρωτ. Αθανάσιο Ταρλαντέζο και τον Διάκονο Τίτο Ματαλλιωτάκη. 

Κυριακή Ε' Ματθαίου στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 25η Ιουλίου 2021, εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο ναΰδριο της Σχολής, χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, Καθηγουμένου.

Διαβάστηκε σήμερα στις εκκλησίες η εγκύκλιος υπέρ του εμβολιασμού


Να εμβολιαστούν και να ακούσουν την επιστήμη καλεί τους πιστούς η Εκκλησία της Ελλάδος. Μέσω φυλλαδίου με ερωτοαπαντήσεις δίνει ξεκάθαρη απάντηση σε θεωρίες συνωμοσίας που ασπάζονται οι αρνητές του εμβολίου, λέγοντας ότι το εμβόλιο δεν έχει ούτε τσιπάκι, ούτε εμβρυικά κύτταρα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αλλάξει την προσωπικότητα του πιστού.

Η θεόφρων Αγία Άννα τιμήθηκε στον φερώνυμο Ναό της πόλεως Κερκύρας [video-photos]


Πρωί Κυριακής Ε΄ Ματθαίου, 25ης Ιουλίου 2021, ημέρα της σεπτής Κοιμήσεως της Αγίας Άννης, Μητρός της Παναγίας και Γιαγιάς του Κυρίου Ιησού, στον πανηγυρίζοντα Ναό των Αγίων Ελευθερίου και Άννης πόλεως Κερκύρας, ιερουργούντος του οικείου Εφημερίου, Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Κοσκινά και ψαλλούσης της υπέροχης Χορωδίας του Ναού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Δόξη και τιμή η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Δημητρίου στο Φανάρι [video-photos]


Πραγματοποιήθηκε, δόξη και τιμή, σήμερα, Κυριακή 25η Ιουλίου 2021, η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Δημητρίου, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Φανάρι, προεξάρχοντος του ίδιου του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄. 

Δείτε τα σχετικά βίντεο και φωτογραφίες του Yani kayakoparan: