e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Η νομοθεσία επιτρέπει πάγωμα λογαριασμών ενοριών του εν Ουκρανία Πατριαρχείου Μόσχας, αν δεν μετονομαστούν


Митрополит Онуфрій в Чорногорії. Світлина з відкритих джерел

Η Εθνική Υπηρεσία για τα θέματα Θρησκειών της Ουκρανίας μπορεί να μπλοκάρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας σε περίπτωση που αυτή εξακολουθήσει να αγνοεί τη νομοθεσία που απαιτεί την μετονομασία των ενοριών της. Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Релігійна правда» ο πρώην επικεφαλής της επιτροπής για τα θέματα θρησκειών και εθνικοτήτων, θρησκευτικός αναλυτής Ολεξάντρ Σαγάν.

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών με τον Γιώργο Παπανδρέου

18.11.2021. Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος | Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης


Συνάντηση με τoν πρώην Πρωθυπουργό και υποψήφιο Πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Γιώργο Παπανδρέου είχε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, όπου συζήτησαν για την πανδημία, την ακρίβεια και την φτώχεια, αλλά και το σημαντικό έργο της Εκκλησίας.

Έκθεση για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας (480 π.Χ.) στο Μόναχο

Με αφορμή τα 2.500 χρόνια από τη ναυμαχία στη Σαλαμίνα το Μουσείο „Κρατική Συλλογή Αρχαιοτήτων Μονάχου“, που μαζί με τη „Γλυπτοθήκη του Μονάχου“, στολίζει με το κλασικό μεγαλοπρεπές κτήριό του την Βασιλική Πλατεία του Μονάχου, παρουσιάζει μια λίαν ενδιαφέρουσα έκθεση με θέμα την Ναυμαχία της Σαλαμίνας που έλαβε χώρα το 480 π.Χ.

"Lectures Αληθώς": Ψυχής τέρψη η διάλεξη του π. Γ. Λέκκα για τον "ησυχαστικό" ποιητή Γ. Σαραντάρη

Η νέα τηλε-διάλεξη του "LECTURES ΑΛΗΘΩΣ" (3η του β΄ κύκλου), δηλαδή της διαδικτυακής έκφρασης του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου Ενορίας Βανάτου "Αληθώς", κατ' αυτό το δεύτερο έτος της Πανδημίας, ήταν κατά πάντα επιτυχής! 

Εορτή Αγίου Μεγαλομάρτυρος Πλάτωνος - Ονομαστήρια Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος

Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων, εορτάσθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η πανευφρόσυνη Ιερά Μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Πλάτωνος, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πλάτων.

Ανακοίνωση Μητροπόλεως Σουηδίας για δημοσιεύματα με ψευδείς κατηγορίες

 

Ανακοίνωση Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας 


Με έκπληξη περιήλθαν σε γνώση της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας προσφάτως δημοσιευθέντα άρθρα της εφημερίδος Göteborgs-Posten (gp.se), συνταχθέντα από το δημοσιογράφο κ. Michael Verdicchio και τους συνεργάτες του, τα οποία περιλαμβάνουν συκοφαντικές αναφορές εναντίον του Σεβ. Μητροπολίτου Σουηδίας κ. Κλεόπα, βασισμένα σε ψευδείς, αβάσιμες και τεχνηέντως κατασκευασμένες ιστορίες.

Στη λίστα με τους μεγαλύτερους παραβάτες της θρησκευτικής ελευθερίας στον κόσμο η Ρωσία

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ πρόσθεσε επίσημα τη Ρωσία στον κατάλογό του με τους «πιο σοβαρούς παραβάτες της θρησκευτικής ελευθερίας» στον κόσμο, ο οποίος περιλαμβάνει το Ιράν, το Πακιστάν, το Τατζικιστάν, το Τουρκμενιστάν και πέντε ακόμα χώρες.

Ιωάννης Ε. Καστανάς: ΤΟ ΕΚΚΛΗΤΟΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Hippasus η μεταδιδακτορική διατριβή του κ. Ιωάννη Ε. Καστανά, υπό τον τίτλο: "Το ΄Έκκλητον ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Εκκλησία της Κύπρου. Απόπειρα ερμηνείας με αξιοποίηση και των ελλαδικών υποθέσεων Εκκλήτου".

Συνάντηση του Επισκόπου Μελιτηνής με αστυνομικούς της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Λονδίνου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου μεταξύ Αστυνομικών της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Λονδίνου (faith officers) και εκπροσώπων θρησκειών της Αγγλίας. Τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα εκπροσώπησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος. 

Συνάντηση θρησκευτικών αρχηγών στο Λονδίνο

Συνάντηση και επίσημη δεξίωση θρησκευτικών αρχηγών έλαβε χώρα στο Kensington and Chelsea Town Hall του Λονδίνου την Τρίτη 16 Νοεμβρίου. 

Τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα εκπροσώπησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος.


Επίσκεψη του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως Anthony Albanese στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Τα κεντρικά γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στο Σύδνεϋ, επισκέφθηκε την Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως στο Αυστραλιανό Κοινοβούλιο, κ. Anthony Albanese.