e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου από τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων

Την Κοινότητα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Margate επισκέφθηκε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας, το Σάββατο 19 Φεβρουρίου 2022, μνήμη της Οσίας Μητρός ημών Φιλοθέης της Αθηναίας. Ο Αρχιεπίσκοπος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, κατά την οποίαν ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιερολογιωτάτου Διακόνου κ. Δαυίδ Gillchrist

Συλλειτούργησαν ο ιερατικώς Προϊστάμενος Αρχιμ. κ. Βησσαρίων Κοκλιώτης, ο Αρχιμ. κ. Χριστόδουλος Κοκλιώτης, ο Πρεσβύτερος π. Ιωάννης Garnett, ο νέος Πρεσβύτερος  π. Δαυίδ Gillchrist και ο Αρχιδιάκονος κ. Γεώργιος Τσουρούς. 

Ο χειροτονούμενος απηύθυνε συγκινημένος λόγο προς τον Σεβασμιώτατο, ευχαριστώντας τόσο τον ίδιο όσο και τον π. Βησσαρίωνα για τη στήριξη και την πνευματική καθοδήγηση, καθώς ευχαρίστησε και όλη τη κοινότητα. 

Ο Αρχιεπίσκοπος επαίνεσε τον π. Δαυίδ για την ενάρετη διακονία του και τόνισε την ανάγκη για την προσέλευση νέων αυτοχθόνων πιστών στην διακονία και τον κλήρο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.  

Στο γεύμα που ακολούθησε, ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πιστούς, τους νέους και τα παιδιά της κοινότητος.















Δεν υπάρχουν σχόλια: