e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Вселенський Патріарх засуджує безпідставне російське вторгнення в Україну і підтримує Український народ , який піддається тяжким випробуванням


Приголомшений вторгненням сьогодні на світанку збройних сил Російської Федерації на територію України. Вселенський Патріарх Варфоломій мав телефонну розмову з Блаженнішим Предстоятелем Української Церкви Епіфанієм, висловив глибокий жаль з приводу грубого порушення міжнародного права і свою підтримку Українському народу, який змагається за свою Батьківщину, а також родинам невинних жертв.

Його Всесвятість засуджує цей безпідставний напад, вчинений Російською Федерацією на Україну, як незалежну і суверенну Європейську Державу, а також порушення прав людини і грубе насилля по відношенню до наших ближніх, і перш за все -до мирного населення. Патріарх молиться, щоб Бог любові і миру просвітив владу Російської Федерації, задля розуміння трагічних наслідків їхніх рішень і дій, які можуть спричинити навіть всесвітній військовий конфлікт. Вселенський Патріарх закликає глав всіх держав, європейських установ і міжнародних організацій працювати задля мирного вирішення цієї критичної ситуації шляхом відвертого діалогу, який є єдиним способом рішення будь-якої проблеми і подолання всіх розбіжностей.

Вселенський Патріарх братньо закликає Помісні Православні Церкви, всіх Християн, як і всіх людей доброї волі, безперервно молитися за Український народ і за панування миру і справедливості в Україні. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: