e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Όλα τα της Μεγάλης Τετάρτης 2022 στο Φανάρι [photos]

H A. Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, χοροστάτησε, το πρωΐ της Μ.Τετάρτης, 20 Απριλίου 2022, στον Π. Πατριαρχικό Ναό, κατά την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Παναγιώτατος μετέβη και πάλι στο Κουβούκλιο παρασκευής και εψήσεως του Αγίου Μύρου, όπου, παρουσία των Αρχιερέων, της Πατριαρχικής Αυλής, και πιστών, τέλεσε την προβλεπόμενη Ιερά Ακολουθία και έριξε στους λέβητες την τελευταία ποσότητα συστατικών στοιχείων του Αγίου Μύρου.

Ακολούθως, Αρχιερείς και κληρικοί ανέγνωσαν, διαδοχικά, κεφάλαια από το Ιερό Ευαγγέλιο.

Το απόγευμα, παρέστη συμπροσευχόμενος, από το Ιερό Βήμα, κατά την τέλεση του Μυστηρίου του Ευχελαίου, προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσυγκέλλου κ. Θεοδώρου.

Νωρίτερα, ο Παναγιώτατος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Αρμενικό Πατριαρχείο, στο Κοντοσκάλι της Πόλεως, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Τράλλεων κ. Βενιαμίν και τον Πανοσιολ. Μ.Αρχιδιάκονο κ. Παΐσιο, προκειμένου να εκφράσει τις ευχές του για το Άγιον Πάσχα προς τον Μακ. Αρμένιο Πατριάρχη στην Τουρκία κ. Sahak Maşalyan και την περί αυτόν Αρμενική Κοινότητα.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο























Δεν υπάρχουν σχόλια: