e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Κυριακή Ε΄ Νηστειών 2022 και μνήμη Αγ. Γρηγορίου Ε΄ στην Παναγούλα Βανάτου εν Ζακύνθω


Πρωί Κυριακής Ε΄ Νηστειών, 10η Απριλίου 2022, ημέρα μνήμης του Αγίου Γρηγορίου Ε΄ - μαρτυρικού Πατριάρχη και μοναστή το πάλαι της Μονής των Στροφάδων Νήσων, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου εν Ζακύνθω εν πληθούση Εκκλησία.
    Τον ιερουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσαν από του ψαλτηρίου οι κ.κ. Σταμάτιος Ζούλας, Σπυρίδων Σαρατσένος και Σπυρίδων Δρογγίτης. Εξ αυτών ο κ. Ζούλας, διακεκριμένος θεολόγος, ομίλησε απ' άμβωνος προς το εκκλησίασμα. Πάμπολλοι κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.
    Σημειωτέον ότι κατ' αυτή την Ευχαριστιακή Σύναξη έγιναν τα ακόλουθα Μνημόσυνο συντοπιτών μας (κατά αλφαβητική σειρά επωνύμου): α) 40ήμερο ΕΥΡΥΔΙΚΗΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ, β) 40ήμερο ΑΝΔΡΕΑ ΔΡΟΓΓΙΤΗ, γ) 6μηνο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ και δ) 40ήμερο ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΣΤΡΑΒΟΠΟΔΗ. Ας είναι αιωνία η μνήμη τους!













































Δεν υπάρχουν σχόλια: