e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Επιτάφιος Θρήνος 2022 στη νήσο Πρίγκηπο

Προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου της ιστορικής νήσου Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου, εψάλη εις τον Μητροπολιτικόν Ι.Ναόν του Αγίου Δημητρίου, η Ιερά Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου (του Όρθρου του Μ. Σαββάτου), την εσπέραν της χθές, Μ. Παρασκευής, 22ας Απριλίου.

Εις δέ το τέλος αυτής, επραγματοποιήθη εις τας οδούς πέριξ του Ι. Ναού, η περιφορά του Επιταφίου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, με την προσευχητικήν συμμετοχήν εκατοντάδων πιστών εντεύθεν και εξ Ελλάδος, τους οποίους, κατά την επιστροφήν του Επιταφίου εις τον Ι. Ναόν, εχαιρέτησεν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, επικαλεσθείς  επί πάσι, την Χάριν και την μόνην αυθεντικήν Χαράν του ζώντος Θεού, ευχηθείς ολοθύμως καλήν Ανάστασιν!

Πρίγκηπος, Μ. Παρασκευή 2022









Δεν υπάρχουν σχόλια: