e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Χριστός Ανέστη!

Σιγή επικρατεί στην πλάση! Οι μαθητές απελπισμένοι  αγωνιούν. Με λύπη  συνόδευσαν στον τάφο τον Διδάσκαλο. 

Η εκούσια πορεία του Χριστού προς την θυσία ήταν η απόδειξη της αγάπης Του. Ασύλληπτο στον ανθρώπινο νου. Σιγή και αγωνία επικρατούν.

Έρχεται όμως ο Χριστός να μετατρέψει την σιγή και την αγωνία σε χαρά, το σκοτάδι σε φως, τον τάφο σε πηγή ζωής, τον θάνατο σε ανάσταση.

Χριστός ανέστη!

Ανέστη Χριστός και γέμισε φως η ζωή μας.

Ανέστη Χριστός και κατατροπώθηκε ο διάβολος.

Ανέστη Χριστός και πατήθηκε ο θάνατος.

Ανέστη Χριστός και άνθισε πάλι η ζωή μας.

Όλα αναστημένα και χαρούμενα. Όλα πανηγυρίζουν. Όλα γεμάτα φως. 

Χριστός ανέστη!

Η Ανάσταση του Χριστού έλυσε την αφωνία. Δεν μπορούσε ο θάνατος και η φθορά να κρατήσουν τον Αρχηγό της ζωής στον τάφο! Πηγή ζωής έγινε το κενό μνημείο. 

Χριστός ανέστη!

 Η χαρά της Αναστάσεως, και το φως που πήγασε από το κενό μνημείο να  φωτίζει και να συνοδεύει την ζωή και την διάνοια όλων. 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ  -  ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ

+αρχ. Βαρθολομαίος 

Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

Δεν υπάρχουν σχόλια: