e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Ζάκυνθος: Αρχιερατική Λειτουργία και Δοξολογία για την 158η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

Πραγματοποιούνται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 158 χρόνια από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα σε όλα τα νησιά του Ιονίου.

Στη Ζάκυνθο οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κκ. Διονύσιος Δ΄ με το Ιερατείο του πόλης, παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Ασημίνας Γκάγκα (εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση), του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Καρβέλη, του Βουλευτή Λακωνίας Νεοκλή Κρητικό, των αρχών του τόπου κα. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, εκπαιδευτικός.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας:

Ώρα 11.00 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.
Στο Ηρώο των Πεσόντων και ακολούθως στην προτομή του Πρωτεργάτη της Ένωσης, Κωνσταντίνου Λομβάρδου (Διοικητήριο).

Ώρα 11.30 Στο χώρο μπροστά από το Μέγαρο της Π.Ε. Ζακύνθου θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των σωμάτων Ελληνικού Οδηγισμού και Ελλήνων Προσκόπων, καθώς και πολιτιστικών συλλόγων. Στη συνέχεια η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ. Αικατερίνη Μοθωναίου θα δεχθεί στο Μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου – Διοικητήριο τις Πολιτικές και Διοικητικές Αρχές.

Ώρα 13.00 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.
Στο Μνημείο του Γιάννη Κλαυδιανού, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Φιολήτι, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τον Ιωάννη Κλαυδιανό «Φιοληταίο», ο οποίος κρεμάστηκε από τους Άγγλους προστάτες, μετά από τα γεγονότα του Υψόλιθου. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του Νομού.

Ώρα 19.00 Απόδοση φόρου τιμής.
Στο Ενετικό Κάστρο της πόλης, στα κελιά των φυλακών, θα ψαλεί τρισάγιο. Με τη δύση του ηλίου θα γίνει υποστολή της σημαίας.

Φωτογραφίες: Ιωάννης Γιαννόπουλος, ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ και ΕΡΜΗΣ

















Δεν υπάρχουν σχόλια: