e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Η Ακρόπολη και το Άγιο Όρος. Δύο μέτρα και δύο σταθμά

- Μέλη του ΚΚΕ ανεβάζουν ένα πανό στην Ακρόπολη για κάποια ώρα.

Γράφουν στα ΜΜΕ και στα κοινωνικά δίκτυα:
«Βεβήλωση του ιερού βράχου», «προσβάλλουν τον ιερό χώρο», «μαζική εισβολή», «σάλος στο twitter», «ντροπή», «αρκετά τους ανεχτήκαμε», «τι θα γίνει αν ο καθείς πάει και κάνει διαμαρτυρία εκεί», «δεν είναι τσιφλίκι τους», «η χρήση ενός ιστορικού μνημείου, γνωστού σε όλο τον πλανήτη, για κομματικούς λόγους, αποτελεί απαράδεκτη κίνηση», «φύλακας στην ακρόπολη που βλέπει το ΚΚΕ να μπουκάρει με πανό και δεν καλεί αστυνομία, απολύεται», «αξιωματικός της ΕΛΑΣ που καλείται να διώξει το ΚΚΕ από την ακρόπολη και δεν το κάνει, τίθεται σε διαθεσιμότητα», «μπάστε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώσετε»…

- Πιστά μέλη της «Εκκλησίας ΓΟΧ Ελλάδος» για πολλά χρόνια καταλαμβάνουν και μετατρέπουν σε τσιφλίκι τους κεντρικό κτήριο Μονής του Αγίου Όρους, που είναι ιστορικό μνημείο (UNESCO), αλλά και ζωντανός θρησκευτικός χώρος της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Σχισματικοί και αλλόδοξοι βεβηλώνουν το ιερό βήμα ναού, αναρτούν εθνικομιλιταριστικά πανό εθνών, που έχουν επεκτατικές βλέψεις, επιτρέπουν την παρέλαση ξένων με τέτοιου είδους λάβαρα εντός του κτηρίου, απαγορεύουν την πρόσβαση στις αρχές ασφαλείας, διεξάγουν λαθρεμπόριο, το έχουν καταστήσει κέντρο διάδοσης κάθε είδους fake news και ακροδεξιάς προπαγάνδας διαφόρων εθνικών ομάδων, κατασκευάζουν και εκτοξεύουν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, ρεζιλεύουν το Άγιο Όρος. Δεν τους αγγίζει κανείς.

Είτε γράφουν στα ΜΜΕ και στα κοινωνικά δίκτυα είτε μας λένε:
«έλα μωρέ, δεν πειράζει», «σιγά το πράγμα», «βρείτε τα μεταξύ σας»,  «μα η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει τίποτα», «είσαι υπερβολικός», «η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει αυτά που λέτε», «μη μας σκανδαλίζετε»,  «μη μιλάς άλλο, μας ενοχλείς»,  «είναι κρίμα να φύγουν και να πάνε αλλού», «πεινάνε», «δεν πειράζει ό,τι και αν κάνουν, ακόμα και που υβρίζουν τον Άγιο Παΐσιο, αφού κάνουν δηλώσεις-μάχονται κατά της ‘Νέας Τάξης’», «δεν πιστεύουμε πως γίνονται τέτοια πράγματα, παρά τα ντοκουμέντα», «και τι πειράζει που μπαινοβγαίνουν παράνομα και πηδούν τον φράκτη;»,  «οι Ρώσοι εθνικιστές δίψασαν και είπαν να μπουν μέσα να πιουν νερό με την τσαρική σημαία υψωμένη, αντί από τις βρύσες που υπάρχουν έξω κοντά στο κτήριο»…

Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Μια κοινωνία που διχάζεται από μόνη της, καθώς δεν ενδιαφέρεται για την ισονομία και την δικαιοσύνη, αλλά μόνο για το πώς θα δικαιολογήσουμε «τους δικούς μας» και πώς θα κατηγορήσουμε «τους άλλους», δεν μπορεί να προοδεύσει, αλλά αποσυντίθεται σταδιακώς, έως ότου πέσει στον γκρεμό και τότε θα είναι πλέον αργά για δάκρυα.

αρχιμ. Βαρθολομαίος
Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους

Δεν υπάρχουν σχόλια: