e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Κυριακή Αγ. Πατέρων 2022 στην Αγ. Ματρώνα Ν. Ερυθραίας - Αναχωρούν τα λείψανα των Τριών Αγίων της Λέσβου


Πρωί Κυριακής των Αγίων Πατέρων της Α΄ Οικουμενική Συνόδου, 5 Ιουνίου 2022, στον περικαλλέστατο Ναό της Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας, έγινε η κυριακάτικη Ευχαριστιακή Σύναξη ως αποχαιρετιστήρια των ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, επί τη αναχωρήσει Τους για την ωραία Λέσβο, όπου μόνιμα θησαυρίζονται. 
        Την θεία Λειτουργία τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης, ο οποίος μάλιστα ομίλησε ευφρόσυνα προς τους πάμπολλους εκκλησιασθέντες. Ο Εφημέριος της Ενορίας, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωστής ο εκ Ζακύνθου, παρέστη συμπροσευχόμενος και διακονώντας κάθε χρεία των πιστών.














Δεν υπάρχουν σχόλια: