e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Μετόχι της Μονής Πάτμου στη Νέα Πεντέλη


Φως Φαναρίου

Φωτογραφίες: Αριστείδης Βικέτος

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρέστη σήμερα, Κυριακή των Αγίων Πάντων (19-6-2022), συμπροσευχόμενος κατά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πεντέλης, Μετόχι της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο εφημέριος του Μετοχίου, π. Ελευθέριος Χρυσοχόος, ο οποίος έχει χειροτονηθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και υπηρετεί στο Γραφείο Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας, ο π. Ελευθέριος προσφώνησε τον Πατριάρχη και του προσέφερε μία εικόνα του Πατμίου Αγίου Αμφιλοχίου του Μακρή, ο οποίος αγιοκατατάχθηκε επί των ημερών του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Εκκλησιάστηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός.

Το μεσημέρι ο Πατριάρχης αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη.









Δεν υπάρχουν σχόλια: