e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Μνημόσυνο στο Μπέρμιγχαμ υπέρ των θυμάτων της τουρκικής εισβολής του 1974 στην Κύπρο

Ιερό  Μνημόσυνο πάντων των υπέρ πίστεως και πατρίδος αγωνισαμένων και ευκλεώς πεσόντων και υπό των πολεμίων αναιρεθέντων κατά την Τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου και της 14ης Αυγούστου 1974, ετελέσθη στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Λουκά Μπέρμιγχαμ.

Της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στους αγώνες των υπερασπιστών της πατρίδος και της Ορθοδόξου πίστεως που έπεσαν ηρωικά το 1974.

Στη συνέχεια κατετέθησαν στεφάνια στη μνήμη των ηρώων από τους Επιτίμους Προξένους Ελλάδος και Κύπρου, εκπροσώπους διαφόρων φορέων και οργανισμών της πόλεως, ενώ στεφάνι  εκ του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα, κατέθεσε ο Επίσκοπος Μελιτηνής.














Δεν υπάρχουν σχόλια: