e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Η Σύναξη των Τριών Αγίων της Επτανήσου στη Φανερωμένη Βανάτου (Κυριακή, 21.8.2022)

Κυριακή Ι΄ Ματθαίου, μετά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Ναό της Φανερωμένης Βανάτου, σήμερα 21η Αυγούστου 2022. Την ίδια μέρα τελείται κατ' έτος η εορτή των Τριών Αγίων της Επτανήσου: Σπυρίδωνος του εν Κερκύρα, Γερασίμου του εν Κεφαλληνία και Διονυσίου του εν Ζακύνθω. Στο μέσο του Ναού δέσποζε φορητή Εικόνα των Τριών αυτών μεγίστων και λαοφιλών Προστατών του Ιονίου, φερμένη από την οικία του Εφημερίου.
       Τον ιερουργό π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσαν ιεροψαλτικώς οι κ.κ. Σταμάτιος Ζούλας, Ιωάννης Καραβάνης και Σπυρίδων Δρογγίτης. Εξ αυτών ο κ. Ζούλας ομίλησε εμπνευσμένα τόσο επί της ευαγγελικής περικοπής, όσο και για την κοινή εορτή των Αγίων της Επτανήσου. 
     Προ της Απολύσεως αναγνώσθηκε μια Φανουρόπιτα, την οποία προσκόμισε στον ναό ευλαβής οικογένεια ενοριτών, οι οποίοι εκκλησίασαν και μια νέα εικόνα του σπιτιού τους, με τους Τρεις Αγίους της Επτανήσου. 
     Κατ' αυτή την ημέρα έγιναν τα Μνημόσυνα των Ενοριτών μας Πέτρου Αναστ. Αβούρη και Ανδρέα Αναστ. Δρογγίτη. Μνημονεύτηκαν επίσης, ο εκ Βανάτου ηθοποιός Πέτρος Ζαρκάδης  (ένα χρόνο μετά την εκδημία του) και ο αλησμόνητος Νεωκόρος μας Ιωάννης Σπ. Κοντονής (δύο χρόνια μετά την αναχώρησή του από τη ζωή).







































Δεν υπάρχουν σχόλια: