e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Μεγαλοπρεπής Λιτανεία του ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα [photos]

Οι Κερκυραίοι ξεχύθηκαν για μια ακόμη φορά στους δρόμους, το πρωί της 11ης Αυγούστου 2022, κατακλύζοντας κάθε σοκάκι που θα περάσει ο Άγιος, ο δικός τους Προστάτης, ο Θαυματουργός Άγιος Σπυρίδων, ο οποίος έσωσε την Κέρκυρα στις 11 Αυγούστου του 1716 από την επιδρομή των Αγαρηνών.

Πριν από την καθιερωμένη λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου, προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου και ψάλθηκε ο Παρακλητικός Κανόνας του Αγίου.

Στην Ιερά Λιτανεία συμμετείχαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος και ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, καθώς και ο κλήρος της πόλεως, οι τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες, οι πολυπληθείς μπάντες με τις εντυπωσιακές στολές και οι χιλιάδες ευλαβείς προσκυνητές που κατέφθασαν στην αρχοντική και κοσμοπολίτισσα Κέρκυρα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τους Αγίους Αρχιερείς που συμμετέχουν στους εορτασμούς και ευχήθηκε ο Άγιος Σπυρίδων να σκεπάζει με την Χάρη του όλο τον Ορθόδοξο κόσμο.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: