e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Άγ. Θεόδωροι Ίμβρου: Πατριαρχική Χοροστασία στον Εσπερινό της Αποδόσεως Κοιμήσεως της Θεοτόκου [video]


 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, χοροστάτησε απόψε, Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022, στον Εσπερινό της Αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον ομώνυμο ναό στο χωριό του, στους Αγίους Θεοδώρους Ίμβρου.

Ο Πατριάρχης στην ομιλία του προς τους πιστούς αναφέρθηκε στο φετινό προσκύνημά του και την Θεία Λειτουργία στην Παναγία τη Σουμελά, καθώς και στην επίσκεψή του στην Αργυρούπολη του Πόντου.

Ο Πατριάρχης έκανε αναφορά και στην αντικανονική εισβολή της Ρωσικής Εκκλησίας στο παλαίφαιτο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, που θα γραφτεί “με μελανά χρώματα” στην ιστορία, όπως είπε.

Επίσης, ο Πατριάρχης ενημέρωσε τους πιστούς ότι δεν δόθηκε η σχετική άδεια από τις τουρκικές αρχές για την τέλεση Θείας Λειτουργίας φέτος στην Παναγία της Φανερωμένης Κυζίκου κι έτσι θα βρίσκεται στο χωριό του για την πανήγυρι της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Σημείωσε, επίσης, ότι δεν δόθηκε άδεια τα δύο τελευταία χρόνια και για την καθιερωμένη επίσκεψή του στην Καππαδοκία.

Στον Εσπερινό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι: ο Σεβ. Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ιλίου κ. Ραφαήλ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: