e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Εορτή Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Βανάτο (8.9.22) - Φιλοξενείται η Παναγία "ΒΑΡΘΑΛΑΜΙΟΤΗCA"

Την ερχόμενη Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα κατά την οποίαν η Ορθοδοξία τιμά το σεπτό Γενέθλιο της Θεοτόκου, θα πραγματοποιηθεί εόρτια Ευχαριστιακή Σύναξη στον Ναό της Φανερωμένης Βανάτου. Το Ιερατικό Συλλείτουργο θα αρχίσει στις 8.30 το πρωί, μαζί με Αρτοκλασία.

Την ομιλία της ημέρας θα κάνει ο τακτικός εκκλησιαστικός ρήτορας της Ενορίας, κ. Σταμάτιος Ζούλας (Μάστερ Θεολογίας), περί του εάν και κατά πόσον η Γέννηση της Παναγίας προόδευσε τον κόσμο μας διαχρονικά.

Το έκτακτο αυτής της ημέρας θα είναι η φιλοξενία στον Ναό επί πενθήμερον (7 έως 11.9.2022) ενός θεομητορικού εκτυπώματος, δηλαδή μιας παλαιάς εικόνας της Παναγίας, προερχόμενης από σπίτι της Ενορίας μας, όπου από αιώνος και πλέον φυλάσσεται ως πολύτιμος οικογενειακός θησαυρός, φέροντας μάλιστα αποτυπωμένη την προσωνυμία "ΒΑΡΘΑΛΑΜΙΟΤΗCA"

Η ίδια εικόνα είχε ξαναέλθει στον Ναό μας τον Μάρτιο του 2015. Χάριν επιστροφής στις ωραίες εκκλησιαστικές στιγμές μας, δείτε όλες εκείνες τις λειτουργικές συνάξεις του 2015, με την παρουσία της Βαρθαλομιώτισσας, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Όσοι φιλέορτοι, καλοδεχούμενοι!


Δεν υπάρχουν σχόλια: