e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Εγκαίνια στο σεισμόπληκτο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι Κρήτης

Σε κλίμα συγκίνησης και με το βλέμμα στραμμένο στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι που συνεχίζει να φέρει ανοιχτές πληγές, τελέστηκαν τα εγκαίνια στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία που είχε καταρρεύσει την 27η Σεπτεμβρίου 2021, από τον ισχυρό σεισμό που είχε πλήξει την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης.

Έναν χρόνο μετά ήταν όλοι εκεί. Κάτοικοι, φορείς, ιδιώτες, εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Άνθρωποι που με μεράκι και πίστη κατάφεραν να συνδράμουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο στην ανοικοδόμηση της εκκλησίας, κερδίζοντας και το στοίχημα του χρόνου. Συνάνθρωποί μας που συνέδραμαν τόσο οικονομικά, όσο και με την εργασία τους στις γενικότερες προσπάθειες να χτιστεί πέτρα-πέτρα το εκκλησάκι.

Τίμησαν το μνήμη του αδιχαμένου συνανθρώπου μας Ιάκωβου Τσαγκαράκη

Οι παρευρισκόμενοι άναψαν ένα κεράκι και προσευχήθηκαν για την ανάπαυση της ψυχής του Ιάκωβου Τσαγκαράκη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της σεισμικής δόνησης βρισκόταν στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία πραγματοποιώντας εργασίες, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Στο μήνυμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, κατά τον Εσπερινό των εγκαινίων, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ένα χρόνο μετά, χάρη στην ομοθυμία πολιτών και Πολιτείας και στην εθελοντική συνδρομή, το εκκλησάκι που δέσποζε εδώ και δεκαετίες στον λόφο έξω από το Αρκαλοχώρι είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του στους πιστούς. Όχι τυχαία, αλλά για να στείλει το αναστάσιμο μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής, που ακόμη δοκιμάζονται στους οικίσκους, ανάμεσα στα ερείπια, μπροστά σε ένα αβέβαιο μέλλον.

Στέλνουμε το μήνυμα της Ανάστασης, της ελπίδας, της επιμονής και της δύναμης ψυχής, που χρειάζεται ο κόσμος. Λέμε: Μένουμε και ανασταίνουμε το Αρκαλοχώρι».


Δεν υπάρχουν σχόλια: