e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Φωτογραφική έκθεση της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης στην ΔΕΘ

Στο πλαίσιο της πρόσφατα εγκαινισθείσης από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κ. Μητσοτάκη 86ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) διοργανώθηκε από την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, σε συνεργασία με τον φορέα της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης φωτογραφική έκθεση στο περίπτερο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, με θέμα την ιστορία της περίφημης αυτής Σχολής του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
    Την φωτογραφική έκθεση, η οποία συνιστά την πρώτη συμμετοχή της Θεολογικής Σχολής στην ΔΕΘ, εγκαινίασε ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδης παρουσία του Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Βουλευτών, του Προέδρου της ΕΟΚΒΕ, και πλήθους κόσμου.
    Στην έκθεση προβάλλονται οι ιστορικοί χώροι της Σχολής, σημαντικά εκκλησιαστικά κειμήλια και σπάνια βιβλία της, καθώς και προσωπογραφίες προσωπικοτήτων που συνδέθηκαν με αυτήν. Το φωτογραφικό υλικό συμπληρώνει σύντομο ιστορικό σημείωμα για την Σχολή, καθώς και αποσπάσματα λόγων του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και του τελευταίου Σχολάρχου, μακαριστού Μητροπολίτου Σταυρουπόλεως Μαξίμου, περί αυτής.
    Ειδική εκδήλωση για την Θεολογική Σχολή πρόκειται να πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 μ.μ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: