e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Αυστραλία: Πανήγυρις Παρεκκλησίου Μυρτιδιωτίσσης στη Wangaratta της Βικτώριας

Στην πόλη Wangaratta της περιφερειακής Βικτώριας, σε απόσταση περίπου τριών ωρών από την πρωτεύουσα της Πολιτείας, βρίσκεται το ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης.

Με αφορμή τη φετινή εορτή της Συνάξεως της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης, στη Wangaratta μετέβη ο Θεοφ. Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ-Κόουτ, ο οποίος προέστη των πανηγυρικών λατρευτικών εκδηλώσεων, εκπροσωπώντας τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο.

Τον Θεοφιλέστατο συνόδευαν ιερείς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ, ενώ οι Ενορίες της Περιφέρειας είχαν μεριμνήσει για τη δυνατότητα μεταφοράς πιστών με λεωφορεία, όπως κάθε χρόνο.

Ο Επίσκοπος Κερασούντος, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα μετά τη Θεία Λειτουργία, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι το ιερό Παρεκκλήσιο άνοιξε και πάλι τις θύρες του, ύστερα από δύο δύσκολα χρόνια της πανδημίας.

Επιπλέον, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο θαύμα της ευρέσεως της ιεράς Εικόνος της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στα Κύθηρα, ενώ μίλησε και γενικότερα για τις πολλές εμφανίσεις της Παναγίας και την επιτέλεση θαυμάτων, επισημαίνοντας την ανάγκη και οι άνθρωποι να τελούν θαύματα με τον δικό τους τρόπο, εμφανιζόμενη δηλαδή στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, των ανθρώπων που δοκιμάζονται από θλίψεις, των ανθρώπων που χρειάζονται λίγη αγάπη και συμπαράσταση.

Τέλος, ο Θεοφ. κ. Ευμένιος διαβίβασε σε όλους τους προσκυνητές την αγάπη και τις ευχές του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε παραδοσιακό ελληνικό πανηγύρι.

Περισσότερες φωτογραφίες:


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: