e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου του '40 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

Mε λαμπρότητα εορτάσθηκε η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια. Το πρωί ετελέσθη Θεία Λειτουργία στον Ι. Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, μετά το πέρας της οποίας εψάλη Δοξολογία. Απουσιάζοντος του Μακ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ στη Ρουάντα, της τελέτης προέστη ο Σεβ.Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμμεύς της Ι. Συνόδου, πλαισιούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Πηλουσίου κ. Νάρκισσο, Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας και τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Ταμιάθεως κ. Γερμανό, Προϊστάμενο της Ι. Μονής Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου.

Παρέστησαν η εκπρόσωπος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας κ. Ανδρέας Βαφειάδης, η Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου και του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας Δρ Λιλίκα Θλιβίτη, άλλοι εκπρόσωποι Κοινοτικών αρχών και Συλλόγων, οι διδάσκοντες και οι μαθητές των ελληνικών εκπαιδευτηρίων κ.α.

Επακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού. Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδος και της Αιγύπτου.











Δεν υπάρχουν σχόλια: