e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Αγιασμός για το νέο σχολικό έτος στη Μητρόπολη Γαλλίας


Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Δημήτριος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τέλεσε τον Αγιασμό για το νέο Σχολικό Έτος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου Παρισίων. Παρόντες ήταν ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ, εκπαιδευτικοί των Σχολείων της Ομογένειας, μαθητές και πλήθος πιστών. 
    Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για το σπουδαίο έργο που επιτελούν και ευχήθηκε σε όλους – εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς – την ευλογία του Θεού για την νέα χρονιά που ξεκινά μετά από μια διετία δύσκολη, εξαιτίας της πανδημίας, καθώς επίσης δύναμη, υπομονή και επιμονή, τονίζοντας πως, αν και πολλές φορές η καθημερινότητα μοιάζει να ολισθαίνει και να συμπαρασύρει ιδιαίτερα τους νέους, αυτοί κρύβουν μέσα τους μια απίστευτη δύναμη, την οποία, χρέος όλων μας, είναι να οδηγήσουμε στην λειτουργική της εξωστρέφεια.










Δεν υπάρχουν σχόλια: