e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Ονομαστήρια Επισκόπου Μαγνησίας Χριστοδούλου στο Σύδνεϋ

Την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022, στον Ναό Αναστάσεως του Χριστού, στο Kogarah του Σύδνεϋ, εορτάστηκαν με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μαγνησίας κ. Χριστοδούλου, Προϊσταμένου του Ναού, με αφορμή την εορτή της Ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Χριστοδούλου του Θαυματουργού.

Στην κατάμεστη από πιστούς εκκλησία ιερούργησε ο εορτάζων Επίσκοπος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, Αρχιμανδρίτη κ. Ιγνάτιο Μουρτζανό, και από ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, οι Σεβ. Μητροπολίτες Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, και οι Θεοφ. Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, Μελόης κ. Αιμιλιανός, Σινώπης κ. Σιλουανός, Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, Κερασούντος κ. Ευμένιος και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος.

Ανάμεσα στο εκκλησίασμα βρίσκονταν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Βαρβαρής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενορίας – Κοινότητας Kogarah, οι κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητος και πολλά μέλη της Νεολαίας της Ενορίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, κατά παράκληση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, τον λόγο έλαβε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, ως Ποιμενάρχης του τόπου καταγωγής του εορτάζοντος Επισκόπου κ. Χριστοδούλου. Εισαγωγικά, ο Σεβ. κ. Ιερώνυμος, ορμώμενος από το γεγονός ότι ο Όσιος Χριστόδουλος συνδέθηκε με τη νήσο Πάτμο και, ειδικότερα, με την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, την οποία ανήγειρε στον τόπο όπου ο αγαπημένος μαθητής του Κυρίου συνέγραψε την «Αποκάλυψη», αναφέρθηκε εν συντομία στο βιβλίο της Καινής Διαθήκης, δια του οποίου προαναγγέλλεται ότι «ο Χριστός και όσοι είναι μαζί Του, θα νικήσουν, θα συμβασιλέψουν, θα συνδιαιωνίσουν». Εστιάζοντας και αναλύοντας την έννοια του όρου «συνδιαιωνίζω», αποσαφήνισε ότι η Αποκάλυψη δεν είναι «βιβλίο του φόβου», αλλ’ αντίθετα, προσφέρει στον άνθρωπο την ελπιδοφόρα προοπτική της απόλυτης ενότητάς του τον Χριστό, στην αιωνιότητα. Κατακλείοντας, απευθύνθηκε με αδελφικούς λόγους στον Επίσκοπο Μαγνησίας, ευχόμενος να αξιωθεί και ο ίδιος, μέσα από τα θεοφιλή του έργα, να συνδιαιωνίσει με τον Κύριο.

Αντιφωνώντας, εμφανώς συγκινημένος, ο Θεοφιλέστατος κ. Χριστόδουλος ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία τους όλους τους Αρχιερείς, τους κληρικούς και τους ανθρώπους της Ενορίας – Κοινότητας Kogarah, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την αγάπη με την οποία τον έχει περιβάλει και παρακαλώντας τους πιστούς να Τον έχουν στις προσευχές τους, ώστε να συνεχίσει να κοσμεί και να ποιμαίνει αξίως την ευλογημένη εκκλησιαστική επαρχία της Αυστραλίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρατέθηκε εόρτιο γεύμα, κατά το οποίο άπαντες είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν προσωπικές ευχές στον Θεοφιλέστατο κ. Χριστόδουλο για υγεία, μακροημέρευση και καλλίκαρπη διακονία στην Εκκλησία.

Περισσότερες φωτογραφίες:


Δεν υπάρχουν σχόλια: