e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Ο Μητροπολίτης Βελγίου χειροτόνησε νέο Πρεσβύτερο

Σήμερα Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2022 τελέσθηκε, εκ μεταθέσεως, η Θεία Λειτουργία για την πανήγυρι της Ενορίας των Αγίων Σιλουανού του Αθωνίτου και Μαρτίνου επισκόπου Τουρώνης (Tours) στον δήμο του St-Gilles Βρυξελλών, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου, συμπαραστουμένου από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, και του Παν. Μητροπολίτου Αχαΐας κ. Αθανασίου συμπροσευχομένου, κατά την οποία τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Michael Lomax.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τον νέο Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας Πρεσβύτερο Laurent Van Damme για την νέα πνοή που δίνει στην Ενορία και κάλεσε τους ενορίτες να είναι πάντοτε ανοιχτοί στο πρόσωπο του «άλλου» δίνοντας την μαρτυρία της Εκκλησίας.

Αναφέρθηκε και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον π. Βαρθολομαίο, πρώτο ιερέα της Ενορίας αυτής, ο οποίος έπειτα από πολλά χρόνια ήλθε συγκινημένος να συμμετάσχει στην πανήγυρι και την χειροτονία, καθώς και τους κληρικούς που ήρθαν να συμμετάσχουν στην χαρά της πανηγύρεως και της χειροτονίας του νέου πρεσβυτέρου.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε για τους πιστούς «Αγάπη» στο πνευματικό κέντρο του ναού.

Ο χειροτονηθείς Πρεσβύτερος είναι Άγγλος στην καταγωγή και έγγαμος. Διάκονος χειροτονήθηκε προ ετών από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο κ. Σίμωνα, ιεράρχη του Πατριαρχείου Μόσχας στις Βρυξέλλες, και προσφάτως μετεφέρθη με κανονικό απολυτήριο από το Πατριαρχείο Μόσχας στη Μητρόπολη Βελγίου.

Η γαλλόφωνη αυτή ενορία των Αγίων Σιλουανού του Αθωνίτου και Μαρτίνου της Tours στις Βρυξέλλες, δημιουργήθηκε το 1995 με πρώτο ιερέα τον π. Βαρθολομαίο D'Huyvetter. Το 2006 ο κ. Αθανάσιος de Theux χειροτονήθηκε διάκονος από τον τότε Μητροπολίτη Βελγίου Παντελεήμονα και εν συνεχεία το 2008 ιερέας, συνεχίζοντας την λατρευτική ζωή της Ενορίας για τους γαλλόφωνους πιστούς, ενώ από φέτος ανέλαβε πλέον ως ιερατικώς Προϊστάμενος, την συνέχεια της λειτουργικής ζωής της Ενορίας, ο Πρεσβύτερος Laurent Van Damme.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια: