e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Κυριακή, 13.11.22, στο Βανάτο: Συνεορτασμός Αγ. Χρυσοστόμου και Μηνά - Τρισάγιο Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Σήμερα το πρωί, Κυριακή Η΄ Λουκά, 13η Νοεμβρίου 2022, ημέρα κατά την οποίαν η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στον Ναό της Φανερωμένης, εδώ στο Βανάτο Ζακύνθου, τιμήθηκε μεθεορτίως και η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά, του οποίου Εικόνισμα έχει από ετών δωρίσει στην Ενορία μας μια ευσεβέστατη Οικογένεια, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά εντός του Βανάτου. Η ίδια προσκόμισε και την  Αρτοκλασία.

Τον ιερουργό Εφημέριο, π. Παναγιώτη Καποδίστρια, πλαισίωσαν από του ψαλτηρίου οι κ.κ. Σταμάτιος Ζούλας, Σπυρίδων Σαρατσένος και Σπυρίδων Δρογγίτης. Εξ αυτών, ο κ. Ζούλας, εμβριθής εκκλησιαστικός ομιλητής, διακόνησε και τον ιερό άμβωνα της ημέρας. 

Προ της απολύσεως εψάλη Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής τού χθες κηδευθέντος Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄, ο οποίος -εάν ζούσε- θα εόρταζε τα ονομαστήριά του. Τώρα (απο)βλέπει Ουρανό!!! 


















































Δεν υπάρχουν σχόλια: