e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

20 χρόνια χωρίς τον π. Νικηφόρο Κάρδαρη, τον Ζακύνθιο | Αρχιερατικό Μνημόσυνο στην Αγία Μαρκέλλα Βοτανικού


20 χρόνια πέρασαν ήδη από την κοίμηση του ζακυνθίου Αρχιμανδρίτου Νικηφόρου Κάρδαρη, ο οποίος υπηρετούσε επί σειρά ετών στον Ναό Αγίας Μαρκέλλας Βοτανικού, το δε 2002 μετέστη στην Αιωνιότητα, αφήνοντας αγαθή μνήμη αγαθού και φιλοπρόοδου Ιερέως μεταξύ των αδελφών και συλλειτουργών του, κυρίως όμως μεταξύ των Ενοριτών του.
    Φέτος και συγκεκριμένα, στην Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, ο σημερινός προεστός της Ενορίας, Αρχιμανδρίτης Ανδρόνικος Αλεξάκης και οι περί αυτόν συνεργάτες, διοργάνωσαν Μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής π. Νικηφόρου. Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης, ο Ζακύνθιος.














 

Δεν υπάρχουν σχόλια: