e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Κυριακή, 6.11.2022, εν Βανάτω Ζακύνθου, τιμώντας το "Πρωτοκύριακο" των Κερκυραίων

Πρωί Κυριακής Ζ΄ Λουκά, 6ης Νοεμβρίου 2022, με ακραία καιρικά φαινόμενα (θύελλα, κεραυνούς και έντονη βροχόπτωση), στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου, τιμώντας το λεγόμενο "Πρωτοκύριακο", ήτοι την ανάμνηση της θαυματουργικής διασώσεως της νήσου Κερκύρας, εκ μέρους του Αγίου Σπυρίδωνος, από την καταστροφική επιδημία της Πανώλους, το 1673. 
    Έψαλαν κατανυκτικά οι κ.κ. Σταμάτιος Ζούλας, Σπυρίδων Σαρατσένος και Σπυρίδων Δρογγίτης. 
    Ομίλησε κατάλληλα απ' άμβωνος ο κ. Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας, αναφερθείς στα διδάγματα εκ της ευαγγελικής περικοπής, επικαλούμενος τη μεσιτεία του Αγίου Σπυρίδωνος για την απαλλαγή της οικουμένης από παντός είδους Πανδημία που επικρέμαται πάνω από την ανθρωπότητα, ταλανίζοντάς την.
        Στο τέλος έγινε Επιμνημόσυνη Δέηση για την ανάπαυση της ψυχής του Βορειοηπειρώτη Ενορίτη μας, μακαριστού Κωνσταντίνου Κάρου, ο οποίος πριν από τρία χρόνια, έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα. 




































Δεν υπάρχουν σχόλια: