e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Αναχώρηση Οικουμενικού Πατριάρχου για την Κύπρο


Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναχώρησε σήμερα το πρωί, με ιδιωτική πτήση, για την Κύπρο, προκειμένου, το μεσημέρι, να προστεί της εξοδίου Ακολουθίας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β΄. 

Τον Παναγιώτατο συνοδεύουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ, οι Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, και Τριτεύων κ. Καλλίνικος, ο Εντιμ. κ. Νικόλαος- Γεώργιος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριάρχου, και ο Εντιμ. κ. Παναγιώτης Γραφιαδέλης, Πατριαρχικός υπάλληλος.

Κατά την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχου στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας, στην Πατριαρχική Αντιπροσωπεία θα ενσωματωθούν και οι άρτι αφιχθέντες στην Κύπρο, Σεβ. Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων, και Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας κ. Νικήτας.

Τον Παναγιώτατο, ο οποίος συν Θεώ θα επιστρέψει αυθημερόν στην έδρα του, προέπεμψε στο Αεροδρόμιο της Πόλης, ο Πανοσιολ. Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου κ. Γρηγόριος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: