e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Ηράκλειο: Στα Εσπέρια του Αγ. Ματθαίου οι δυο συμφοιτητές, Αρχιεπίσκοπος Κρήτης και Μητροπολίτης Καμερούν

Με λαμπρότητα και τη δέουσα μεγαλοπρέπεια τελέστηκε και φέτος ο πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Ματθαίο, μετόχιο της Μονής Αγίας Αικατερίνης του Σινά, που βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στη μεγάλη εορτή του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου ενώ της πανήγυρης προεξήρχε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος.

Με συγκίνηση, κατά τη σύντομη προσφώνησή του προς τον συμφοιτητή του, Σεβ. Μητροπολίτη Καμερούν κ. Γρηγόριο, ο κ. Ευγένιος θυμήθηκε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στον Άγιο Ματθαίο, τη θητεία του στο γειτονικό 8ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου, ενώ έκανε αναφορά και στον λαμπρό Άγιο που τιμά η εκκλησία μας σήμερα αλλά και στον ναό «που λειτουργεί αδιάλειπτα πολλούς αιώνες τώρα και έχει γίνει σημείο αναφοράς για τους ευλαβείς χριστιανούς της πόλης μας» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος σημείωσε «πόσο δύσκολο είναι ανά τους αιώνες -και σήμερα- να είναι κανείς χριστιανός», ενώ υπογράμμισε ότι στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας «προσπαθούμε να συνεχίσουμε το Αποστολικό έργο της εκκλησίας μας, παρά τις δυσκολίες και αντιξοότητες».

Αμέσως μετά, στο τέλος της εσπερινής ακολουθίας ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης τέλεσε μνημόσυνο για τους Ιερομονάχους από τη Μονή του Σινά, οι οποίοι κατά καιρούς υπηρέτησαν στον Άγιο Ματθαίο Ηρακλείου.

cretapost

agios-matthaios2

Δεν υπάρχουν σχόλια: