e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Μητροπολίτης Ζάμπιας: "Όπου υπάρχει νερό, υπάρχει και ζωή"

"Με τη βοήθεια του Θεού τελικά βρήκαμε νερό καταφέραμε να ανοίξουμε ένα πηγάδι στο Machembere του Chirundu,οπου και θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το ιεραποστολικό χωριό περιοχή όπου εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι Βλαχάκηδες", δηλώνει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης, διότι "όπου υπάρχει νερό, υπάρχει και ζωή".

Το ιεραποστολικό κέντρο, θα περιλαμβάνει ιερό ναό, πνευματικό κέντρο, κλινική, σχολείο και τεχνική σχολή.

Στη περιοχή αυτή η ζέστη γίνεται βασανιστική και φθάνει στους 49 βαθμούς Κελσίου .

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄ έθεσε πέρυσι τον θεμέλιο λίθο του έργου και τώρα ο μητροπολίτης κ. Ιωάννης έχει αποδυθεί σε αγώνα για την εξεύρεση χρηματοδοτών.
Το έργο της Ορθόδοξης ιεραποστολής στην Αφρική είναι καθημερινό και επίπονο. Οι άνθρωποι ξεδιψούν με το νερό που δεν αποτελεί κάτι δεδομένο για τις περιοχές αυτές .












Δεν υπάρχουν σχόλια: