e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Ο Κιέβου Επιφάνιος σε Τρισάγιο για τα θύματα του Holodomor και άλλων τεχνητών λιμών της Ουκρανίας

ΚΙΕΒΟ. Στις 26 Νοεμβρίου 2022, ημέρα μνήμης των θυμάτων του Χολοντόμορ του 1932-1933 και των μαζικών τεχνητών λιμών του 1921-1923 και 1946-1947, ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος τέλεσε την δέηση, στην αναμνηστική στήλη του Λιμού, δίπλα στον χρυσότρουλο Καθεδρικό του Αγίου Μιχαήλ.

Μαζί με τον προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, τον Ηγούμενο της Μονής, Αρχιεπίσκοπο Vyshgorod κ. Αγαπητό, τον Επίσκοπο Boryspil κ. Αντώνιο, τη σεβασμία Αδελφότητα της Μονής, καθηγητές και μαθητές της Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας Κιέβου προσευχήθηκαν για την ειρήνη της ψυχές των θυμάτων της γενοκτονίας του ουκρανικού λαού.

Μετά την τελετή τιμήθηκε με κατάθεση λουλουδιών και αναμμένων λυχνιών η μνήμη όσων πέθαναν αθώα κατά τη διάρκεια των λιμών που οργάνωσε τεχνητά το σοβιετικό ολοκληρωτικό καθεστώς.

Υπηρεσία Τύπου Μητροπόλεως Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)





























Δεν υπάρχουν σχόλια: