e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Αλεξάνδρεια Αιγύπτου: Χριστούγεννα 2022 στον Καθεδρικό του Ευαγγελισμού

Το πρωί της Κυριακής των Χριστουγέννων 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ι. Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Μεγάλης Πόλεως.

Κατά την Ευχαριστιακή Σύναξη ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε προς το ολιγομελές εκκλησίασμα το εόρτιο Μήνυμα του ευρισκομένου στο Κάϊρο κατά την ημέρα των Χριστουγέννων, σύμφωνα με το έθος, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου.

Ακολούθησε εόρτια σύναξη στην παρακειμένη αίθουσα εκδηλώσεων του Καθεδρικού Ναού, μετά το πέρας της οποίας ο Σεβ. Μητροπολίτης υπεδέχθη στο Πατριαρχικό Μέγαρο όμιλο επισκεπτών εξ Ελλάδος, οι οποίοι προσήλθαν προσκυνηματικώς στην έδρα της Πρεσβυγενούς Εκκλησίας του Αποστόλου Μάρκου, στη Αλεξάνδρεια.










Δεν υπάρχουν σχόλια: