e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Μουζάκι Ζακύνθου: Πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν του Αγίου Νικολάου

Βράδυ 5ης Δεκεμβρίου 2022, για τον επίσημο Εσπερινό της μνήμης του Αγίου Νικολάου, στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ναό της κωμοπόλεως Μουζάκι Ζακύνθου. 
     Ο π. Αντώνιος Καλόφωνος, ο φιλοπρόοδος Εφημέριος της Ενορίας, είχε φροντίσει με τρόπο υποδειγματικό την ευπρέπεια του Ναού και της όλης εορτής!
     Στον επίσημο Εσπερινό μετά της Αρτοκλασίας συμμετείχαν ευάριθμοι ιερείς από την πόλη και τα περίχωρα, την δε ομιλία απ' άμβωνος έκανε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, αναφερθείς στην ολοτελή αφοσίωση του τιμωμένου Ιεράρχη των Μυρέων στον Θεό, τόσον ώστε Εκείνος τον αντιδόξασε διαιώνια.
     Στο τέλος της Ακολουθίας, σε όλους τους εκκλησιασθέντες προσφέρθηκαν παραδοσιακό παστέλι και φ(ρ)ιτούρες!






























Δεν υπάρχουν σχόλια: