e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Εκκλησιασμός των μαθητών του Γυμνασίου Βανάτου εν όψει Χριστουγέννων


Εν όψει της μεγάλης και κοσμοχαρμόσυνης εορτής των Θείων Γενεθλίων, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου, για να εκκλησιασθούν και κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων οι μαθητές της περιοχής μας. Προσήλθαν μόνον οι μαθητές του Γυμνασίου. Οι μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου δεν εκκλησιάσθησαν. 
        Ιερούργησε ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ενώ έψαλε ο κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης. Σε σύντομη ομιλία ο Εφημέριος ευχήθηκε στα παιδιά να εμπεδώσουν την Ειρήνη που φέρνει στον κόσμο η Ενανθρώπιση του Θεού, ειρήνη διάχυτη, μέσα τους, στις διαπροσωπικές σχέσεις τους, αλλά κυρίως με τον Θεό, τονίζοντας ότι έτσι και μόνον έτσι τελεσφορεί η κάθοδος του Θεού στη γη και προοδεύουν οι κοινωνίες μας!






















Δεν υπάρχουν σχόλια: