e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Άγ. Δημήτριο Σαρμασικίου όπου το Αγίασμα του Αγ. Σεβαστιανού [video]

Επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Σεβαστιανού, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε σήμερα το πρωί, Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, 18 Δεκεμβρίου 2022, στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της κοινότητας Σαρμασικίου (Περιφερείας Φαναρίου – Κερατίου Κόλπου), όπου βρίσκεται Αγίασμα του Αγίου Σεβαστιανού.

Τον Πατριάρχη προσφώνησε ο Επόπτης της Περιφερείας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, και αντιφώνησε καταλλήλως ο Πατριάρχης, απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα ελληνιστί και αγγλιστί. 

Ο Πατριάρχης ιδιαιτέρως καλωσόρισε μαθητές και μαθήτριες από την Καρδίτσα, οι οποίοι πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Πόλη και το Φανάρι. 

Επίσης, ο Πατριάρχης αναφέρθηκε και στον “εραστή της Πόλεως”, Ηγούμενο της Μονής Τατάρνης, Αρχιμ. Δοσίθεο, ο οποίος πήγαινε επί πολλά έτη στο Αγίασμα του Αγίου Σεβαστιανού τέτοια μέρα και του ευχήθηκε υγεία και έτη πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: