e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Ο δημοσιογράφος Κ. Ονισένκο μιλά για την 7η μέρα πολιορκίας του Κιέβου [video]

Aνταπόκριση του αγαπητού φίλου, δημοσιογράφου Κώστα Ονισένκο από την 7η μέρα πολιορκίας του Κιέβου, παραμονή της μεγάλης επίθεσης. Παρακολουθείστε την ακολούθως:

Αθηνών Ιερώνυμος σε Κιέβου Επιφάνιο: "Προσευχόμεθα διά τον φωτισμόν των αρξαμένων την πολεμικήν ταύτην επιδρομήν και την αναθεώρησιν των αποφάσεών των"

Επιστολή προς τον Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφάνιο, απέστειλε σήμερα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Ο Μακαριώτατος, μεταξύ άλλων, εκφράζει την συμπαράσταση και συμπάθεια της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον ευσεβή Ορθόδοξο λαό της Ουκρανίας, και δηλώνει την πρόθυμη αρωγή και αλληλεγγύη της εν Ελλάδι Εκκλησίας σε ανθρωπιστική βοήθεια που θα ζητηθεί εκ μέρους της αδελφής Ορθοδόξου εν Ουκρανία Εκκλησίας.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το ακριβές περιεχόμενο της Πρωθιεραρχικής και Συνοδικής Επιστολής:

Αν και σε κατάσταση πολιορκίας το Κίεβο, αποκαταστάθηκε ένας από τους σταυρούς των τρούλων της Αγίας Σοφίας

Τον περασμένο Ιανουάριο (2022) έπεσε ένας σταυρός από τον μνημειώδη και μνημειακό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας Κιέβου, και τον Φεβρουάριο ξεκίνησε πόλεμος ευρείας κλίμακας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο Πατριάρχης στο CNN Türk για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία


Φως Φαναρίου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μίλησε σήμερα, Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022, στο CNN Türk τόσο για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όσο και για την θρησκευτική της διάσταση. Είναι η πρώτη συνέντευξη του Πατριάρχη για τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία.

Ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδος Χαλκιδικής στον Μητροπολίτη Σουηδίας

Το πρωΐ της 2ας Μαρτίου 2022, 15μελής αποστολή του Δήμου Νέας Προποντίδος Χαλκιδικής, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Εντιμ. κ. Εμμανουήλ Καρρά, επισκέφθηκαν τον Σεβ. Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπα, στις εγκαταστάσεις του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης.

Προς Πατριάρχη Σερβίας: "Πώς διαιρείτε τον άρραφο χιτώνα της ανθρωπιάς;"

 

Μακαριώτατον 

Πατριάρχην Σερβίας

κ. Πορφύριον

Εις Βελιγράδιον

Μακαριώτατε,

Είπατε πως θα αποστείλετε ανθρωπιστική βοήθεια «στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και τον μητροπολίτη αυτής Ονούφριο».

Όσα είπε ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την Τουρκία

Διαβάστε παρακάτω, επιγραμματικά, όσα ανέφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την Τουρκία, στην εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Δημήτρη Κολιού στον Maximum FM 93.6.

Η νηστεία των αισθήσεων

Όπως ακριβώς νηστεύουμε από τις τροφές, έτσι να νηστεύει και η γλώσσα μας και να είναι μακριά από την καταλαλιά, από το ψέμα, από την αργολογία, από την αποδοκιμασία του πλησίον, από την οργή. Παρόμοια να νηστεύουμε με τα μάτια μας, να μην κοιτάζουμε μάταια πράγματα, να μην κοιτάζουμε με αναίδεια και παρρησία. Παρόμοια με όλες τις αισθήσεις”  (Αββάς Δωρόθεος)

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στην Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Καμπέρα

Την Τετάρτη, 2 Μαρτίου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πρεσβεία της Ουκρανίας, στην Καμπέρα, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Καμπέρας, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Χριστοφόρο Κρικέλη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, και τον Αρχιδιάκονο κ. Αθηναγόρα Καρακωνσταντάκη.