e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Απόγευμα 63ης μέρας εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, ο δημοσιογράφος Κ. Ονισένκο σχολιάζει [video-photos]

28 Απριλίου 2022, δηλαδή 63η μέρα της άναδρης και λυσσαλέας εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο σχολιάζει τα συμβαίνοντα με τον δικό του χαρακτηριστικό κι ευθύτατο τρόπο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Ο ΑΘΕΟΣ Μόσχας Κύριλλος

Μακαριώτατον

Πατριάρχην Μόσχας κ. Κύριλλον

Στυγερώτατε,

Κατανοώ ότι το αίμα των Ουκρανών που χύνεται εξαιτίας σας, σάς αφήνει παγερά αδιάφορο. Βλέπω, όμως, ότι ούτε το αίμα των ρώσων στρατιωτών που χάνουν τη ζωή τους σ’ έναν αναίτιο και ελεεινό πόλεμο, σας απασχολεί.

Μεγάλη Εβδομάδα και Άγιο Πάσχα 2022 στη Σμύρνη

Μετά δύο χρόνια, μετά πλέον την άρση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας και συνάνθροισης εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, προσκύνησαν τα Σεπτά Πάθη του Κυρίου μας και εόρτασαν την Ανάστασή Του οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Ιεράς Μητρόπολης Σμύρνης. Αθρόα υπήρξεν η συμμετοχή των διαφόρων εθνικοτήτων πιστών της περιοχής, οι οποίοι προσήλθαν στο μοναδικό σε τακτική λειτουργία Ναό της Σμύρνης, αυτόν της Αγίας Φωτεινής, όπου τελέσθηκαν όλες οι Ιερές Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας και του Αγίου Πάσχα, κατά την τάξη και το τυπικό της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Λαμπρή εορτή του Αγίου Γεωργίου στο Β΄ Κοιμητήριο Πύργου Ηλείας

Οι εορτές των Αγίων της Εκκλησίας μας αποτελούν ευκαιρίες για εντρύφηση στη θαυμαστή και αγιασμένη ζωή τους και αφορμές αποφάσεων στην καθημερινή μας ζωή. Επίσης οι εορτές των Αγίων μας είναι μία όαση ελευθερίας και χαράς.

Θανάτω θάνατον πατήσας

Ποθούμε την ζωή οι άνθρωπο και κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, ώστε τα έργα μας να την καταδεικνύουν. Ζωή σημαίνει ένα αίσθημα ότι  ελέγχω τον χρόνο, ελέγχω τον ρυθμό, ικανοποιώ το θέλημά μου, είμαι ελεύθερος. Ζωή σημαίνει όχι μόνο να χτυπά η βιολογική μου καρδιά, αλλά να μπορώ να αφουγκράζομαι τον κόσμο και να τον κάνω δικό μου. Ζωή σημαίνει ένα αίσθημα διάρκειας. Να μπορώ να αισθάνομαι πως τίποτα από όσα θέλω και μου αρέσουν, δεν θα τελειώσει. Ζωή σημαίνει να περιτριγυρίζομαι από πρόσωπα που είναι δικά μου ή θέλω να είναι δικά μου. Ζωή σημαίνει να απολαμβάνω, από τον καφέ και το άρωμα ενός λουλουδιού, μέχρι τους ανθρώπους, και το δικαίωμα όλα να έρχονται όπως τα περιμένω.

Πρωί 63ης μέρας εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, ο δημοσιογράφος Κ. Ονισένκο σχολιάζει [video-photos]

28 Απριλίου 2022, δηλαδή 63η μέρα της άναδρης και λυσσαλέας εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο σχολιάζει τα συμβαίνοντα με τον δικό του χαρακτηριστικό κι ευθύτατο τρόπο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Εξεδήμησε προς Κύριον ο ζακύνθιος Ιερέας Ιωάννης Μαρκεσίνης

Κείμενο: π. Π. Ν. Κ.

Εξεδήμησε προς Κύριον, σήμερα Τετάρτη της Διακαινησίμου (27.4.2022), ο καλοκάγαθος Ιερέας της Ζακύνθου ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΕΣΙΝΗΣ, υιός Παναγιώτου και Δήμητρας, γεννηθείς στο χωριό Σκουληκάδο Ζακύνθου στις 30 Ιανουαρίου 1936, έχοντας ήδη συμπληρώσει 86 χρόνια ζωής, εκ των οποίων τα πλείστα -μισόν αιώνα και πλέον- ως ταπεινός εργάτης στον αμπελώνα του Κυρίου, ιερέας των Μυστηρίων της Εκκλησίας.

JUDAS, PILATE AND THE PASSION OF CHRIST

— By Archbishop Job of Telmessos

The annual celebration of Holy Week and Easter makes it possible to relive the events linked to the mystery of our salvation, not only as a memorial, but also as their actualization. For all that Christ accomplished was done “for our salvation”. Furthermore, the key to reading that Christ himself gave us in the parable of the last judgment – that what we did to one of the least of his brothers, we did it to him (cf. Mt 25:40) – allows us to contemplate in each human being an icon of Christ and to consider the actions done to our fellow brothers as being accomplished to Christ. And having this in mind, in the context of the tragedy that the world is currently experiencing, the words of Christ before his Passion resonate with even more relevance: “For all they that take the sword shall perish with the sword” (Mt 26:52)…