e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

231η μέρα εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, ο δημοσιογράφος Κ. Ονισένκο σχολιάζει [video-photos]

12 Οκτωβρίου 2022, δηλαδή 231η μέρα της άναδρης και λυσσαλέας εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο σχολιάζει τα συμβαίνοντα με τον δικό του χαρακτηριστικό κι ευθύ τρόπο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Δημόσια συγγνώμη από την ιστοσελίδα «Εξάψαλμος» προς την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την αποκατάσταση της αληθείας στην οποία προέβησαν η ιστοσελίδα «Εξάψαλμος» και ο ιδιοκτήτης αυτής, κ. Σωτήριος Τζούμας, με την εκζήτηση δημοσίας συγγνώμης για τη δημοσίευση σειράς ψευδών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων, τα οποία εμμέσως ή ευθέως έθιγαν την τοπική μας Εκκλησία και τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας.

Με μια παρέα παιδιών στο Μετρό

Μια παρέα παιδιών έγινε μάρτυρας ενός περιστατικού: ένα παλικάρι, γύρω στις 30, μπήκε στο μετρό και άρχισε να ζητά χρήματα για λόγους υγείας. Πέρασε και από έναν ιερέα που ήταν επιβάτης. Αυτός του έδωσε ένα συμβολικό ποσό και το παλικάρι νευρίασε, αρχίζοντας να βρίζει τον ιερέα, ότι είναι ανάλγητος στον ανθρώπινο πόνο. Ο ιερέας δεν απάντησε. Όταν το τρένο σταμάτησε στην στάση, ο νεαρός πήγε να βγει. Τότε ο ιερέας του είπε: “Να είσαι αληθινός”. Το παλικάρι κοντοστάθηκε, ξαναγύρισε στο τρένο και είπε στον ιερέα, προς μεγάλη έκπληξη των παιδιών: “Πάτερ, δεν έχω πρόβλημα υγείας. Είμαι χρήστης ηρωίνης. Με τσάκισε το ότι μου είπες να είμαι αληθινός. Τι να κάνω;”. Και ο ιερέας του απάντησε: “να έρθεις στον ναό να μιλήσουμε. Ποτέ δεν είναι αργά”. Και το παλικάρι, αφού είπε “ευχαριστώ”, χαιρέτισε τον παπά με τον αγκώνα, όπως γίνεται στην εποχή του κορωνοϊού, και έφυγε.

Λαμία: Αγρυπνία τιμώντας τον Όσιο Συμεών τον Νέο Θεολόγο - Ονομαστήρια Μητροπολίτου [photos]

Με Αγρυπνία τίμησε εκτάκτως φέτος, λόγω των παράλληλων συνοδικών του καθηκόντων, τον προστάτη του Όσιο Συμεών τον Νέο Θεολόγο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας-Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Συναντήθηκαν χθες την Τρίτη, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος και ο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Συγκεκριμένα, το άνοιγμα νέων οδών συνεργασίας στην Αφρική μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτείων και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας τέθηκε επί τάπητος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο πατριάρχης Θεόδωρος με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο το μεσημέρι της Τρίτης, 11 Οκτωβρίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας θεμελίωσε νέα δομή για τη διαβίωση ηλικιωμένων

Την πόλη Κέρνς της Βορείου Κουινσλάνδης, εκεί όπου ένα πληθυσμιακά μικρό, αλλά εξαιρετικά δυναμικό, κύτταρο του Ελληνισμού δίδει στην τοπική κοινωνία την καλή μαρτυρία της Ορθοδοξίας και του Γένους μας, επισκέφθηκε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη θεμελίωση μίας νέας δομής του Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας «St John’s Community Care», ενός φιλανθρωπικού Οργανισμού, ο οποίος πρωτοπορεί, εδώ και 25 χρόνια, στην παροχή υπηρεσιών φροντίδας σε όλη την Πολιτεία της Κουινσλάνδης, με αποδέκτες παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.