e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Κίεβο: Θεοφάνια 2023 στη Λαύρα των Σπηλαίων, με τον Προκαθήμενο Ουκρανίας Επιφάνιο [100 photos]

Ανήμερα των Θεοφανείων, της Βάπτισης του Κυρίου μας Θεού και Σωτήρος Ιησού Χριστού, 19 Ιανουαρίου 2023, με το ιουλιανό ημερολόγιο, ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην κεντρική εκκλησία της Λαύρας των Σπηλαίων, στον καθεδρικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου. Ο Μητροπολίτης Βιννίτσια και Μπαρ Συμεών, ο Αρχιεπίσκοπος Τσερνιχίφ και Νιζίν Ευστράτιος, ο Αρχιεπίσκοπος Τερνόπολης και Κρεμενέτς Νέστωρ, ο Αρχιεπίσκοπος Βίσγκοροντ Αγαπητός, ο Επίσκοπος Λουχάνσκ και Σταρομπίλ Λαυρέντιος, ο Επίσκοπος Κροπιβνίτσκι Μάρκος και ο Κολοβάνιβ και πάμπολλοι ιερείς συλλειτούργησαν με τον Προκαθήμενο επί το αυτό.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο Μακαριώτατος εκφώνησε το κήρυγμα της ημέρας, Επίσης, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, προσευχήθηκαν για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για την κυβέρνηση, τον λαό και για την ανάρρωση των παιδιών που υπέφεραν κατά τη διάρκεια του πολέμου, ιδιαίτερα στο Ντνίπρο και στο Μπρόβαρυ. Επιπλέον, έγιναν προσευχές για την ανάπαυση των ψυχών όλων των πεσόντων υπερασπιστών της Πατρίδας και πολιτών, καθώς και των πρόσφατα εκλιπόντων ηγετών και υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Στο τέλος της πανηγυρικής θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Επιφάνιος τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. 

Υπηρεσία Τύπου Μητροπόλεως Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)




































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: