e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Θεοφάνια 2023 στο Jervis Bay της Νέας Νοτίου Ουαλίας

Με την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, Θεοφ. Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στο Jervis Bay της Νέας Νοτίου Ουαλίας, και ιερούργησε επί τη Δεσποτική εορτή των Αγίων Θεοφανείων, βοηθούμενος από τον π. Παναγιώτη Μαυρομμάτη, συνεφημέριο στον Ι.Ν. Αγίας Ευφημίας και Διευθυντή του ομώνυμου Κολλεγίου στο Bankstown του Σύδνεϋ.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφ. κ. Βαρθολομαίος επικέντρωσε σε δύο σημαντικά γεγονότα της εορτής.  Κατά πρώτον, στη Βάπτιση του Χριστού, η οποία καταδεικνύει για άλλη μια φορά την ταπείνωσή Του. Ο Κύριος, όπως επισήμανε, βαπτίστηκε χωρίς αυτό να απαιτείται, καθότι ήταν αναμάρτητος.

Το δεύτερο γεγονός στο οποίο εστίασε ο Θεοφιλέστατος, ήταν η αποκάλυψη στην ανθρωπότητα της Αγίας Τριάδος, καθώς κατά τη Βάπτιση του Κυρίου ακούστηκε η φωνή του Θεού Πατέρα και κατέβηκε με μορφή περιστεριού το Άγιο Πνεύμα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως μετέφερε την αγάπη και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου και υπενθύμισε στους πιστούς ότι ο Σεβασμιώτατος θα τιμήσει την Ενορία με την παρουσία του στη σημερινή εορτή του Προστάτη της, Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια: