e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Ο Αγιασμός των Υδάτων 2023 στο Margate της ΝΑ Αγγλίας

Την Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Margate η Τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.

Στην τελετή παρέστη πλήθος επισήμων μεταξύ των οποίων ο Sir Roger Gale, η Δήμαρχος του Margate κα Heather Keen, Δήμαρχοι γειτονικών περιοχών, ο κ. Χρήστος Γούλας, Πρόξενος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο κ. Οδυσσέας Οδυσσέου, Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο κ. Χρήστος Καραολής, Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κολωνίας κ. Αθανάσιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ι. Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και στη συνέχεια ευλόγησε τα ύδατα στο λιμάνι της πόλεως.

Συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. κ. Νήφων Τσιμαλής, ο ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αρχιμ. κ. Βησσαρίων Κοκλιώτης, ο Πρεσβύτερος κ. Δαυίδ Gilchrist και ο Αρχιδιάκονος κ. Γεώργιος Τσουρούς.

Ακολούθησε επίσημο γεύμα στον χώρο εκδηλώσεων του Αγίου Αυγουστίνου. 














Δεν υπάρχουν σχόλια: