e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023

Φανερωμένη Βανάτου: Πρωτοχρονιά 2023 και Δοξολογία για το Νέο Έτος


Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά 2023 στον ηλιοπερίχυτο Ναό της Φανερωμένης, εδώ στο Βανάτο της Ζακύνθου. Παρά την ομίχλη και τη νυκτερινή υγρασία, ευάριθμοι ενορίτες μας κατέφθασαν μέχρι την Ευχαριστιακή Σύναξή μας, ώστε να συμπροσευχηθούμε επί τη χαρμοσύνω εισόδω μας στο 2023. Έψαλαν ο κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης και οι βοηθοί κ. Σπυρίδων Σαρατσένος, κ. Σπυρίδων Δρογγίτης και κ. Γεώργιος Κοντονής. Ακολούθως έγινε η Δοξολογία επί τη εισόδω μας σε νέο έτος.
        Σύμφωνα με τη συνήθεια των τελευταίων ετών, ο ιερουργός, π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ευλόγησε κι έκοψε Κουλούρα (για τους θιασώτες των πατρικών παραδόσεων Ζακυνθινούς) και Βασιλόπιτα (για τους εκκλησιασθέντες, προερχόμενους από άλλα μέρη της πατρίδας), το δε "ηύρεμα" έπεσε την Εκκλησιαστική Σύμβουλο. κ. Διονυσία Κων. Ζαρκάδη. Εννοείται, το "ηύρεμα" εκπροσωπούσε μιαν εορταστική τσάντα με δώρο. 
        Τέλος, πρωτο-εκκλησιάσθηκε, 40 ημέρες μετά την γέννησή της, η θυγατέρα φιλικού ζεύγους. Αναγνώσθηκαν οι προβλεπόμενες ευχές για τον σαραντισμό νεογέννητου!






















































Δεν υπάρχουν σχόλια: