e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Λευκωσία: Κυριακή μετά τα Φώτα 2023, ο Κρήτης προεστός σε Αρχιερατικό Συλλείτουργο

Φωτογραφίες: Αριστείδης Βικέτος 

Στην Κύπρο βρίσκεται η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προκειμένου να παραστεί στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Γεωργίου, σήμερα, Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023, το απόγευμα. 
     Τα μέλη της τριμελούς Αντιπροσωπείας του Φαναρίου είναι: ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Νικήτας, ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος. 
     Σήμερα το πρωί τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα Λευκωσίας, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Βρυούλων κ. Παντελεήμονος, Κωνσταντίας κ. Βασιλείου και Ταμασού κ. Ησαΐα. Ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος ήταν συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα, όπως και ο Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: