e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών Δημοτικού στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου


Σήμερα, 19 Ιανουαρίου 2023, ο Ναός της Παναγούλας Βανάτου πλημμύρισε από παιδικές παρουσίες, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κάμπου "Παναγιώτης Χιώτης", οι οποίοι έφθασαν με τους ευγενικούς δασκάλους τους, για να γνωρίσουν από κοντά τον χριστιανικό ναό και όσα τελούνται σε αυτόν. 
        Τα παιδιά -μαθητές των δύο τμημάτων της Στ΄ τάξης Δημοτικού- δέχτηκε ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο οποίος, όντας και ο ίδιος εκπαιδευτικός, τους παρουσίασε συνοπτικά την δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας περί Αγίας Τριάδας, Θεοτόκου, περί Ναού και Μυστηρίων, έδειξε τα ιερά Βιβλία, Σκεύη και Άμφια, απάντησε μάλιστα σε όλες τις απορίες των παιδιών. 
        Στο τέλος, εξάλλου, των δύο διδακτικών ωρών, αφού εξηγήθηκε η χρηστικότητα και η θεολογία του ανάμματος κερί ενώπιον των Εικόνων, κάθε παιδί έλαβε δωρεάν από ένα κερί και το άναψε ενώπιον της Παναγίας, κάνοντας μια σύντομη μυστική προσευχή.







Δεν υπάρχουν σχόλια: