e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ενώσεως Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 17 Ιανουαρίου 2022, τον Σεβ. Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, μαζί με πολυμελή Αντιπροσωπεία Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων Δήμων της Περιφερειακής Ενώσεως Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ). 

Εκ μέρους του ομίλου μίλησαν με θερμούς λόγους ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας, και ο Εντιμ. Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, εκφράζοντας αμφότεροι τον σεβασμό και την αφοσίωσή τους προς την Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία και το αμέριστο ενδιαφέρον τους για την Ομογένεια της Πόλεως, της Ίμβρου και της Τενέδου. Ο κ. Καϊτεζίδης, εκ μέρους των 38 δήμων που συγκροτούν την ΠΕΔΚΜ, ανέφερε στον Παναγιώτατο για τη δωρεά που αποφάσισαν να προσφέρουν για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο Γηροκομείο Βαλουκλή από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά.

Ο Παναγιώτατος, στην αντιφώνησή του, καλωσόρισε θερμά τον Σεβασμιώτατο και την Αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ενώσεως Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας υπενθυμίζοντας τους άρρηκτους πνευματικούς και κανονικούς δεσμούς της Μήτρος Εκκλησίας με την Βόρεια Ελλάδα, αναφέρθηκε δε στην πρόσφατη επίσκεψή του στις Ι. Μητροπόλεις Θεσσαλονίκης και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, αλλά και σε παλαιότερες, τόσο στην Ι. Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, όσο και σε άλλες Ι. Μητροπόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας. Ακόμα, μίλησε με συγκίνηση για τις προσκυνηματικές επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει από την αρχή της Πατριαρχίας του στην Ιωνία, στην Καππαδοκία, στον Πόντο και την Ανατολική Θράκη.  

Επίσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την ΠΕΔΚΜ για την δωρεά της για το Γηροκομείο Βαλουκλή, και ευχήθηκε σύντομα να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του ιστορικού ιδρύματος της Ομογενείας.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο







Δεν υπάρχουν σχόλια: